Η συνέχεια της επίσκεψής σας στην ιστοσελίδα του Traveline.gr, δηλώνει την σύμφωνη γνώμη σας στην χρήση cookies, τα οποία διευκολύνουν την ενημέρωσή σας για προϊόντα που σας ενδιαφέρουν.

Καλέστε μας: 24670 87740

Πάσχα στη Βυζαντινή Καστοριά

10/12/2018
Βαθμολογήστε
(0 Ψήφοι)

4 ημέρες στην Αρχόντισσα του βορρά. 26-29/04. 

Καστοριά. Πρόκειται για μιά μικρή πόλη, που όσες μέρες και να έχεις στη διάθεσή σου δε θα είναι αρκετές για να ''χορτάσεις'' το υπέροχο φυσικό τοπίο που απλόχερα της έχει δοθεί. Είναι ένας προορισμός παντός καιρού, καθώς το σήμα 

κατατεθέν της, η λίμνη της, δίνει κάθε εποχή ιδιαίτερο χρώμα που σε αιχμαλωτίζει από την πρώτη κιόλας στιγμή. 

74 και πλέον Βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες μας περιμένουν να τις εξερευνήσουμε.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/04/19 

Μετά την άφιξη και αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας, θα απολαύσουμε τον γύρο της λίμνης, μιά υπέροχη διαδρομή 7 χιλιομέτρων. Καιρού επιτρέποντος μπορούμε να ζήσουμε αυτήν την εμπειρία πάνω σε ποδήλατα συμβατικά ή και ηλεκτρικά.

Ενταγμένη στο δίκτυο ''Natura 2000'' και μνημείο φυσικού κάλλους, η λίμνη Ορεστιάδα  της Καστοριάς είναι από τις ομορφότερες λίμνες των Βαλκανίων και ο στενός δρόμος ανάμεσα σε οξιές και πλατάνια μοιάζει σχεδόν μαγικός δίπλα στα ήρεμα νερά της.

Θα κάνουμε μιά στάση και θα ξεναγηθούμε στο Σπήλαιο του Δράκου, από τα πιό ενδιαφέροντα σε όλη την Ευρώπη. Η ομορφιά του προκαλεί αίσθηση και σε μιά επισκέψιμη διαδρομή 300 μέτρων το βλέμμα μας θα αιχμαλωτίσει ο πλούσιος διάκοσμος

με σταλακτίτες, σταλαγμίτες, και λίμνες. Προχωρώντας, μπροστά μας θα βρούμε την Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας, χτισμένη το 1802 δίπλα στη λίμνη. Οι περίτεχνες εξωτερικές της τοιχογραφίες καθώς κι εκείνες που κοσμούν τον εσωτερικό της χώρο

και απεικονίζουν Αυτοκράτορες του Βυζαντίου, δεν μπορεί παρά να κερδίσουν τον θαυμασμό μας. Θα καταλήξουμε το μεσημέρι να δοκιμάσουμε νηστίσιμα και μη εδέσματα της πόλης συνοδευόμενα με υπέροχο κρασί ή τσίπουρο Καστοριάς.

Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς. Στην περιφορά του Επιταφίου προπορεύεται η μπάντα του δήμου η οποία παίζει πένθιμα εμβατήρια, και ακολουθούν οι πιστοί οι οποίοι ραίνουν τον 

Επιτάφιο με λουλούδια και αρώματα κρατώντας αναμμένα κεριά. Ο Επιτάφιος της Ι.Μ. Καστοριάς συναντιέται με εκείνον του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Ομονοίας. Ακολουθεί δείπνο στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. 

 

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/04/19

Η πόλη ξυπνάει και ετοιμάζεται για την Ανάσταση. Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στην παλιά πόλη, το Ντολτσό. Η πιο παλιά και γραφική συνοικία της Καστοριάς θα μας κάνει να θέλουμε να χαθούμε ανάμεσα στα σοκάκια της.

Τα πανέμορφα αναστηλωμένα αρχοντικά - άλλα νεοκλασικά και άλλα πιστά στη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική - μουσεία και λιθόστρωτα καλντερίμια, θα μας ταξιδέψουν σε μιά άλλη εποχή. Θα μείνουμε -προαιρετικά- για φαγητό στην ίδια περιοχή.

Το απόγευμα - προαιρετικά - θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε κάποιο από τα μουσεία της πόλης όπως: Το Κέρινων Ομοιωμάτων, Λαογραφίας και Προϊστορίας, Λαογραφικό, Μακεδονικού Αγώνα, Ενδυματολογικό, Δεληνάνειο Λαογραφικό, Βυζαντινό.

Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία στη Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας και αμέσως μετά θα δειπνήσουμε με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα. Ξεκούραση. 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28/04/19

Εκκλησιασμός για όσους επιθυμούν. Πρωινό, και το μεσημέρι γεύμα σε μπουφέ με πατροπαράδοτα Πασχαλινά εδέσματα και γεύσεις της πόλης. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για να πάρετε μιά γεύση από την πόλη κάνοντας μιά βόλτα στα καφέ που 

βρίσκονται κατά μήκος της βόρειας και νότιας παραλίας.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29/04/19

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για μιά τελευταία βόλτα στην πόλη και κάποιες αγορές τοπικών προϊόντων ως δώρα για τους αγαπημένους μας. Στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με τις καλύτερες εικόνες της Αρχόντισσας Καστοριάς.

 

 

Για αναλυτικό τιμοκατάλογο πατήστε στο link που θα δείτε παρακάτω. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

 

 

Αναζήτηση

Οδικές Εκδρομές

Πληροφορίες